Strax är det valåret 2018 och Putins troll kommer börja sprida Birro och såna som honom

 

Ungefär vartannat inlägg är en självklarhet eller lyrisk betraktelse som vem som helst kan skriva under på. Fenomenalt formulerade.  Titta gärna in på Marcus Birros blogg så får ni se själva. Andra hälften är som hämtade direkt från den ryska trollfabriken. Med precis samma Flykten-från-New-York-tematik som SD:s senaste och parodiskt dystopiska valfilm.

Sverige lider under ett fasansfullt förtryck från en dekadent politikerklass som tycks vara helt framavlad utan minsta genetisk koppling till resten av folket. Deras enda drivkraft består i att förstöra Sverige och hånskratta åt underdogs. Marcus låter nu sedan länge som en rättshaverist i sista stadiet. Alla politiker (utom SD) är renodlat onda människor med destruktiva avsikter. Ingen är det minsta idealist, alla är bara opportunister.

Han lånar stor romantisk kraft från konceptet om underdogen. Men det är ingalunda de vanliga utsatta och svaga. Marcus underdogs vill tvärtom se mer MER auktoritet och repressivitet i vertikal riktning uppifrån och ner. Det är alltså bedrägligt att kalla dem underdogs. Det enda sättet på vilket de är underdogs är att de (än så länge) är i trygg minoritet. Som av en händelse är de nämligen alltid högerextremister. De riktigt svaga och utsatta har ingenting att hämta där. De på riktigt onda politiska krafterna nämns aldrig.

Jag skall inte älta mer om Marcus blogg nu utan bara göra en påminnelse. Det är snart valår. Det finns god anledning att misstänka att ryska trollfabriker snart kommer att rikta sin blåslampa åt vårt håll. Då är det just skribenter som Marcus Birro som kommer att börja spridas. De som vägrar komma ut ur garderoben med sin högerextremism. Hur öppen den än är. Förda till oss av en massa konton vars ägare ingen mänska känner i detta livet. Att tiga ihjäl dom kommer inte att fungera.